Κυριακή 4 Μαΐου 2008

ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΝΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Αξιότιμε ΣΥΓΑΠΑ,

Με αφορμή ένα ζήτημα που με απασχολεί έμμεσα αλλά έντονα, έψαξα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στον δικτυακό σας τόπο και αποφάσισα να σας γράψω σχετικά με το θέμα αυτό: ο φίλος μου είναι διαζευγμένος εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Η πρώην γυναίκα του είχε, κατά τη διάρκεια του έγγαμου τους βίου, άσχημη συμπεριφορά απέναντί του (σύμφωνα και με μαρτυρία ατόμου που πρόσκειται περισσότερο στη δική της πλευρά) και διατηρούσε, επίσης, εξωσυζυγικές σχέσεις. Παρόλα αυτά το διαζύγιο βγήκε συναινετικό και για κάποιο διάστημα αυτός της παρείχε ανεπίσημα χρήματα για την ανατροφή του παιδιού.
Κάποια στιγμή, πριν ένα χρόνο περίπου, ζήτησε αναδρομικά το ποσό της διατροφής που υποτίθεται ότι δικαιούταν και ανερχόταν στις 4.500ευρώ(παρόλο που ανεπίσημα της το είχε παράσχει) και 300ευρώ μηνιαίως επιπλέον. Αυτή τη στιγμή ο πρώην σύζυγος έχει να δει το παιδί πάνω από δύο μήνες, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να καταβάλει διατροφή και τώρα μαθαίνει ότι πρέπει να δώσει στην πρώην σύζυγο 8.500ευρώ άμεσα, τα οποία δεν διαθέτει, με συνέπεια, αν δε γίνει αυτό, να κατασχεθεί το μαγαζί του. Ας σημειωθεί ότι η πρώην σύζυγος διατηρεί μόνιμη σχέση (συμπεριλαμβανομένης συμβίωσης) και έχει μετακομίσει εκτός πόλης. Παρότι γνωρίζει τα οικονομικά προβλήματα της άλλης πλευράς, δεν δείχνει διάθεση να δείξει καμία κατανόηση και να προβεί σε καμία συζήτηση όσον αφορά το καλό του παιδιού, ενώ συνεχίζει να του συμπεριφέρεται άσχημα και, από ό,τι φαίνεται, να αναφέρει (είτε η ίδια είτε ο τωρινός σύντροφός της) αρνητικά πράγματα για τον πατέρα στο παιδί. Η όλη της στάση υποδηλώνει ότι ως σκοπό της έχει να εξαθλιώσει οικονομικά τον πρώην σύζυγο, παρόλο που ο νυν σύντροφός της είναι πιο ευκατάστατος και η ίδια έχει αρχίσει να εργάζεται. Επιπλέον, η δικηγόρος του πρώην συζύγου δεν δείχνει κάποια διάθεση να βοηθήσει στην εύρεση λύσεων ευνοϊκών για τον πελάτη της και υπάρχει (μη επιβεβαιωμένη) υποψία ότι πρόσκειται περισσότερο προς την άλλη πλευρά (διατηρεί, επιπρόσθετα, φιλικές σχέσεις με τη συνήγορο της πρώην συζύγου) και δεν ενημερώνει έγκαιρα τον πρώην σύζυγο για τις καλύτερες πιθανές εκδοχές εξέλιξης των υποθέσεών του.
Σχετικά με το παιδί, γνωρίζω (και ιδίοις όμμασι, όσο ακόμα διατηρούσα φιλικές σχέσεις με τον πατέρα του) ότι πολλές φορές έκλαιγε και δεν ήθελε να επιστρέψει στη μητέρα όταν ερχόταν η ώρα που έπρεπε να γίνει αυτό, ενώ ο πατέρας προσπαθούσε να το προτρέψει να γυρίσει.
Προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση, η πεποίθηση, όμως, που μου έχει δημιουργηθεί είναι ότι από την πλευρά της πρώην συζύγου υπάρχει αρνητικότητα, που έρχεται σε αντιδιαστολή με το συμφέρον του παιδιού. Το πρόβλημα με τον πρώην σύζυγο απαντάται στο ότι είναι κλειστός, δυσκολεύεται να εκφραστεί και είναι ανεκτικός, με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους άλλους (συμπεριλαμβανομένης και της προαναφερθείσας), πράγμα που του έχει δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του γενικότερα. Για το λόγο αυτό, καθώς και για το ότι γνωρίζω ότι δεν έχει τα απαραίτητα οικονομικά μέσα για να αμυνθεί επαρκώς δικαστικά, ανέλαβα την πρωτοβουλία να μιλήσω σε σας για μια αδικία που πιστεύω ότι λαμβάνει χώρα ανεμπόδιστα.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, λοιπόν, να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό για τις δυνατότητες αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος (κάποιο είδος νομικής κατοχύρωσης, δυνατότητα διακανονισμού ή οτιδήποτε άλλο), ώστε να μην φτάσει, πρώτα απ’ όλα, αυτός ο άνθρωπος στο σημείο να χάσει τη δουλειά του και να μην βλέπει καθόλου το παιδί του και αυτό το παιδί να μη χάσει την ψυχική του ισορροπία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες