Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νανούρισμα


http://www.youtube.com/v/92Vb1oV9P2U&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3%22%3E%3C/param%3E%3Cparam http://www.youtube.com/v/92Vb1oV9P2U&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

Πολλοί μπαμπάδες γίνονται μαμάδες όταν πρέπει για τα παιδιά τους. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κοινωνία: Μπαμπάς=Μαμά
Σαν μελλουσα μαμά είχα επιμεληθεί πολλά cd με τραγούδια για να τα ακούει το μωρό μας. Και πράγματι από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο, το cd player στο μωρουδιακό δωμάτιο έπαιζε όλη την ημέρα τραγούδια επιλεγμένα ένα-ένα από την μαμά με τόση αγάπη.
Δεν ήταν παιδικά τραγούδια. Όχι, όχι! Ήταν αγαπημένα τραγούδια χαμηλών τόνων και ρυθμών. Ελληνικά, ξένα, νέα, παλιά. Απ’ όλα.
Ήταν όμως κάποιες στιγμές που είχα ανάγκη, να την κοιτάω και να της τραγουδάω εγώ, πιστεύοντας ότι το νανούρισμά μου θα φτάσει σαν χάδι μέχρι την καρδιά της. Νανουρίσματα, από αυτά που μας έλεγε εμάς η μαμά μας και όταν μεγαλώναμε τα κοροϊδεύαμε. Νανουρίσματα που αρχίσαμε να τα νιώθουμε την πρώτη φορά που ερωτευτήκαμε πραγματικά, την πρώτη φορά που νιώσαμε την ανάγκη να κοιμησουμε στην αγκαλιά μας αυτόν…αυτήν…
Νανουρίσματα που θέλω να της λέω, για να κοιμηθεί ή καμιά φορά και όταν κοιμάται (ξέρω ότι τα ακούει εκεί που ταξιδεύει μέσα στον νεραϊδόκοσμο), νανουρίσματα που μου ζητάει και η ίδια να της πω και με κοιτά και χαμογελά.
Και αυτή είναι μία ώρα που δεν με νοιάζει αν με ακούνε άλλοι. Δεν ντρέπομαι αν φαλτσάρω. Είμαστε οι δυο μας στις μελωδίες και βουτάει η μία μέσα στα μάτια της άλλης!
Καληνύχτα! Όνειρα γλυκά!
kidscloud
http://www.hamomilaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες