μ.μ.
(Πλ. Γεωργίου Α΄) την Μ. Δευτέρα ( 18:30 – 21:30 ).
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Στο facebook 'Η άνοιξη των μπαμπάδων στην Ελλάδα':
https://www.facebook.com/spitalas?ref=tn_tnmn#!/events/133487623500964/
Ο ΣΥΓΑΠΑ αποτελεί φορέα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών των διαζυγίων αλλά και των ενηλίκων, δηλαδή τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ελλάδα. Οι διαζευγμένοι στην ΕΕ είναι περίπου 70 εκατομμύρια και τα παιδιά περίπου το ίδιο.
Όσα έχουμε προβάλει έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί μετά από μια δεκαετία, δηλαδή: μεγάλη παραβατικότητα από παιδιά των διαλυμένων οικογενειών. Υπερβολικά μεγάλο αριθμό καταθλιπτικών και χρηστών με μαλακά ή σκληρά ναρκωτικά. Αυτοκτονίες, απορρυθμίσεις προσωπικότητας, βουλιμία, ανορεξία, έλλειψη αυτοπεποίθησης μαρασμός, νευρικότητα και δείγματα εναντίωσης κάθε μορφής εξουσίας εξ’αιτίας του στρεσαρίσματος από την καταπίεση για την επιμέλεια αλλά και την έλλειψη του ανδρικού-πατρικού προτύπου, εξάρτηση από την μαμά. Τέλος, το σύνδρομο της Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης (PAS-Parental Alienation Syndrome) το οποίο αποτελεί μορφή ψυχικής διαταραχής. Αυτό συμβαίνει στα μισά παιδιά των διαζυγίων.
Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των διαζυγίων και της έλλειψης κουλτούρας και Παιδείας στη χώρα μας, τα παραπάνω φαινόμενα θα χειροτερεύσουν.
Ζητήσαμε οικογενειακά δικαστήρια (τριμελή), οικογενειακούς δικαστές, διαμεσολάβηση, πραγματογνώμονες, συνεπιμέλεια, γρήγορες δικαστικές αποφάσεις, εναλλασσόμενη κατοικία, τιμωρία του γονέα που παρεμποδίζει την επικοινωνία παιδιού και γονέα που δεν έχει την επιμέλεια.
Ζητήσαμε κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιάτρους ώστε να ερωτάται η γνώμη του παιδιού στην αρχή του διαζυγίου και όχι όταν αυτό έχει αποξενωθεί.
Ζητήσαμε να υπάρχει ισότητα τόσο στην απόδοση επιμέλειας και επικοινωνίας όσο και στις διατροφές όπου καταστρέφονται παντελώς οι πατεράδες.
Ζητήσαμε να είμαστε διαμεσολαβητές και να μην ΄κατασπαράσουν’ οι δικηγόροι τους διαζευγμένους.
Το μόνο που έγινε είναι να δοθούν λίγες επιμέλειες στην τύχη σε πατεράδες και να γίνει νομοπαρασκευαστική επιτροπή ώστε να βελτιωθεί το οικογενειακό δίκαιο. Τόσο όμως προ τριετίας όσο και τώρα, ως ‘οικογενειακό δίκαιο’ νοούν το συμβόλαιο κοινής συμβίωσης το οποίο διευκολύνει μεν τους ομοφυλόφιλους στα περιουσιακά τους αλλά δεν λύνει καθόλου το θέμα ΄διαζύγιο’ και παιδί του διαζυγίου.
Ενώ λοιπόν ειδικοί έρχονται να μας συμβουλευτούν από το εξωτερικό, η Πολιτεία κωφεύει. Τόσο η δικαστική όσο και η νομοθετική εξουσία τα έχει βάλει με τους νοικοκυραίους και τα παιδιά τους. Δεν τους προστατεύει (άρθρο 8 Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και επιθυμούν τη διάλυση του οικογενειακού ιστού και του πρώτου πυρήνα της κοινωνίας, εκθέτοντας τους, αντί να εκμεταλλευτούν το ανθρώπινο και ποιο δημιουργικό δυναμικό της χώρας (ηλικίες εργατικής απασχόλησης), το οδηγούν σε προβλήματα οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά.
Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι 25.000 υπογραφές που εστάλησαν και να στηρίξουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες των μελών-μπαμπάδων και μαμάδων οι οποίοι θέλουν να έχουν την καθημερινή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.
Τρία Διεθνή Συνέδρια, 16 Επιστημονικές Ημερίδες, 500 δημοσιεύσεις είναι στο ενεργητικό μας.
Στο Αίγιο, την Κυριακή 28 και στη Πάτρα τη Δευτέρα 29 Απριλίου είναι οι προσεχείς εκδηλώσεις μας μετά την Παγκόσμια Ημέρα Αποξένωσης 25 Απριλίου κάθε έτους.
Το ΔΣ: Σπιτάλας Ν., καθηγητής-Πρόεδρος, Κιριμκίρογλου Γ, στρατιωτικός. Αντι-Πρόεδρος, Καμπούρη Φ., κοινωνικός λειτουργός- Γ.Γ, Κολοβού Λ.-Ταμίας, Σερεμέτη Κ. μέλος, Λιτσαρδάκης Μ. μέλος, Χατζηκεφαλάς Σ. μέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου