Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Απ'ευθείας μετάδοση από Ουκρανία. Πού είναι οι FEMEN?

«Μπαίνουν» τα τάνκς στο Κίεβο- Μη νομιμοποιημένος ο Γιανουκόβιτς (ζωντανή μετάδοση)

«Μπαίνουν» τα τάνκς στο Κίεβο- Μη νομιμοποιημένος ο Γιανουκόβιτς  (ζωντανή μετάδοση)
Σε εμπόλεμη ζώνη, έχει μετατραπεί η Ουκρανία. Άδεια να κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων «για λόγους αυτοάμυνας» παρείχε στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Η ΕΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εμπάργκο στο εμπόριο όπλων. Στο Κίεβο μεταβαίνει μεσολαβητής του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρώσου Προέδρου.
Ζώνη ελεύθερη από την εξουσία του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς κήρυξαν την επαρχία της Υπερκαρπαθίας οι τοπικοί περιφερειακοί σύμβουλοι, κατά πλειοψηφία. Για απώλεια του ελέγχου του δυτικού τμήματος της χώρας από πλευράς της ουκρανικής κυβέρνησης κάνουν λόγο δημοσιογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Το περιφερειακό συμβούλιο του Ιβάνο – Φρανκίφσκ, στη δυτική Ουκρανία, με ψήφισμά του, αποκαλεί τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς «μη νομιμοποιημένο πρόεδρο της χώρας», απευθύνοντάς του «βαριά μομφή».
Παρακαλούμε πολύ να προσέξετε γιατί οι εικόνες και τα βίντεο είναι ιδιαιτέρως σκληρά! 
Η Ουκρανία ζει άλλη μια εμπόλεμη μέρα. Ίσως τη χειρότερη μέχρι σήμερα. Η εκεχειρία έγινε… κουρελόχαρτο. Δεν ίσχυσε επί της ουσίας ποτέ. Και τώρα, μια χώρα βυθίζεται στον εμφύλιο. Γιατί περί αυτού πρόκειται κι ας μην έχει βγει ακόμη ο στρατός τους δρόμους. Η εκεχειρία δεν κράτησε ούτε 12 ώρες.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το πολεμικό σκηνικό «επέστρεψε» στην πλατεία Ανεξαρτησίας και οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ συγκλονίζουν.
Φαίνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς επιλέγει άλλη τακτική και όχι την ευθεία σύγκρουση των διαδηλωτών με το στρατό: σύμφωνα με τις πληροφορίες των ξένων ανταποκριτών στο Κίεβο έχει δοθεί εντολή να κατέβουν με… πούλμαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας πρώην φυλακισμένοι, παραστρατιωτικοί και πρώην αθλητές, που φυσικά θα είναι βαριά οπλισμένοι.
kiev-1
kiev-2
kiev-3
kiev-4

kiev-5
Προσοχή: Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες