Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΕΚΚ)
Στη χώρα μας, προ πολλού, οι εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική, εκκλησιαστική) έχουν απογυμνώσει, αποδυναμώσει και αντικαταστήσει την λαϊκή, οικογενειακή και φυσική αρχή. 
Λίγοι πολιτικοί και κέντρα εξουσίας καταστρατηγούν ηθικούς και νομικούς κανόνες προς το συμφέρον ακόμη λιγότερων.
Έπαψε το ενδιαφέρον προς την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Οικογένεια. Αυτό είχε σαν συνέπεια την αποδόμηση των θεσμών και χαλάρωση των ηθών με αποτέλεσμα την τελμάτωση της μεσαίας τάξης και απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής.
Η ζοφερή πραγματικότητα απεικονίζεται στις συνέπειες του άστατου κράτους, της αναλγησίας και της ασυδοσίας. Η νεολαία δεν έχει οράματα και οι πολίτες δεν έχουν καμία προστασία.
 Η σημερινή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τις εργασιακές και κοινωνικές ανισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ιδιαίτερη έμφαση στη χώρα μας, από τη κακή λειτουργία του Κράτους και την κοινωνική και πολιτική παραλυσία, οδήγησαν απλούς πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες προς όφελος των παιδιών τους, της οικογένειας και της πατρίδος τους.
Το Σύστημα αρχών της χώρας μας δεν είναι παιδοκεντρικό και όλοι είναι αδιάφοροι για την κατάληξη της νεολαίας των 600 ευρώ και των διαζευγμένων των 300 ευρώ.
Οι γονικές σεξιστικές διακρίσεις τόσο στην οικογένεια όσο και στα εργασιακά των δύο φύλων (ανδρών-γυναικών) όχι μόνο δεν γίνονται σεβαστά αλλά δεν είναι ούτε και αναγνωρισμένα τα δικαιώματά τους.
Στη χώρα μας, η έλλειψη ωριμότητας και πολιτισμού για τα οποία αποκλειστική ευθύνη φέρει η Πολιτεία η οποία δεν φρόντισε ούτε να εκπαιδεύσει ανθρώπους αλλά και ούτε και να τους προστατεύσει από κινδύνους έχουν αρνητικές συνέπειες στα παιδιά.
Η σημερινή αντίληψη που στηρίζεται σε παρωχημένα κοινωνικά στερεότυπα, όπου ο γονεϊκός ρόλος δεν αναγνωρίζεται σαν βασικό στοιχείο της προσωπικότητας και της συναισθηματικής ωρίμανσης και ολοκλήρωσης αλλά σαν δευτερεύον χαρακτηριστικό σαφώς παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαζευγμένων γονέων και τους κατατάσσει σε πολίτες δευτέρας κατηγορίας.
Στην Ελλάδα τρία εκατομμύρια διαζευγμένων και ένα εκατομμύριο παιδιών τους βρίσκονται σε νομική και διοικητική εκκρεμότητα. Στο σύνολο των κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης υπολογίζονται περί τα 200 εκατομμύρια χωρισμένων και απελπισμένων πολιτών.
Σαν ενεργοί πολίτες στοχεύουμε σε μια κοινωνία με κέντρο της τον άνθρωπο έχοντας συνειδητοποιήσει τον ρόλο μας μέσα σ’αυτήν και ορμώμενοι από τα παραπάνω, από την ευαισθησία μας ως γονείς αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το κίνημα αυτό για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας, των παιδιών, των γονέων αλλά και κατ’επέκταση του μέλλοντος της ελληνικής κοινωνίας.
Το εκρηκτικό ποσοστό των διαζυγίων, το τρομακτικό ποσοστό των παραβατικών ανηλίκων που προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, τα ναρκωτικά, τα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα των παιδιών εξασφάλισε την πλήρη προβληματική οργάνωση της κοινωνίας μας. Η εισαγωγή νέων ηθών και αξιών δημιούργησε κοινωνικό-οικογενειακό πρόβλημα.
Η ανυπαρξία κοινωνικών δομών-υπηρεσιών, η ανυπαρξία οικονομικής στήριξης των φτωχών και διαζευγμένων, η ανυπαρξία παιδείας των νέων φέρνει δύσκολες στιγμές στη χώρα μας.
Επιθυμούμε να διασφαλίσουμε την συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων, να ενσωματώσουμε την αναγκαία επιστημονική υποδομή, να προσφέρουμε στην κοινή γνώμη και στο εκλογικό σώμα ένα αξιόπιστο και αντιπροσωπευτικό δείγμα δεδομένων, με βάση τα οποία θα αποφασίσει και θα θελήσει να εκφραστεί πολιτικά από εμάς. 
Το εκλογικό σώμα, στην παρούσα συγκυρία, αποκεντρώνεται προς τα μικρά κόμματα όπως το δικό μας. Ο βασικός μας στόχος είναι, να αντιπροσωπευθούμε στην Ευρωβουλή και με τη δυναμική αυτή να φέρουμε ευρωπαϊκά πρότυπα στη χώρα μας. Εδώ κυριαρχούν οι ψήφοι διαμαρτυρίας.
Στο παραπάνω πλαίσιο, εμείς βρισκόμαστε σε ίση απόσταση από όλα τα κόμματα, βεβαίως και από τα δύο μεγαλύτερα «κόμματα εξουσίας». Συμμεριζόμαστε τις θετικές τους απόψεις, κρίνουμε τις αρνητικές. Αλλά, όσον αφορά την πολιτική μας στάση, κυρίως ως πολιτική συνεργασιών, δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται εμείς να αποτελέσουμε παράγοντα πολιτικής κρίσης. Για να επιτευχθεί ο σκοπός της κοινωνικής μεταρρύθμισης χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, και, στο παραπάνω πλαίσιο, εφόσον αντιπροσωπευθούμε στην Βουλή, θα συνεργαστούμε και θα στηρίξουμε οποιοδήποτε κόμμα δείξει ότι είναι ικανό να κυβερνήσει, με εμάς ή και χωρίς εμάς, με τον ειδικό σκοπό να προωθήσουμε την μεταρρύθμιση που έχουμε οραματιστεί και δουλεύουμε να υλοποιήσουμε. 
Η οργάνωση και η δράση μας εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Στο παραπάνω πλαίσιο, η δράση μας και η συνεργασία μας με οποιονδήποτε τρίτο φορέα, δεν είναι άνευ ορίων. Όλες μας οι ενέργειες, εντός και εκτός Βουλής, όπως και η πολιτική στήριξη που θα επιλέξουμε να δώσουμε σε ενέργειες τρίτων, δεσμεύονται στους σκοπούς μας, από τη μια μεριά στην προώθηση της κοινωνικής μεταρρύθμισης που οραματιζόμαστε, από την άλλη στην υποστήριξη κάθε προοδευτικής, κοινωνικής, αναπτυξιακής ή οικολογικής πρωτοβουλίας ή κίνησης, στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Τα κινήματα των Καναδών, Αμερικανών, Αυστραλών και δυτικοευρωπαίων έδωσαν λύσεις και απαντήσεις πριν από πολλές δεκαετίες.
Οι Ισπανοί, Βέλγοι, Γάλλοι, Άγγλοι, Ολλανδοί, Κύπριοι, Μαλτέζοι, κτλ, ασχολούνται με την ευρωβουλή κατά τα δικά μας πρότυπα.
Για μια κοινωνία δίκαιη, δίχως δογματισμούς.
Για δικαίωμα στη Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Υγεία και τη Δικαιοσύνη.
Για νέα οικονομική ώθηση της χώρας μας και βοήθεια των φτωχών πολιτών.
Για να δώσουμε ελπίδα στους νέους και τους διαζευγμένους άνδρες-γυναίκες.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 'ΔΡΑΧΜΗ', ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες