Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ελένη Βεζύρογλου, συγγραφέας, μιλά για ΣΥΓΑΠΑ


ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.  Τους γνώρισα και με κέρδισαν με την ευγένεια, τις ιστορίες τους, τις ευαισθησίες τους, την αγωνιστικότητά τους που έχει στόχο αυτό ακριβώς. Την αξιοπρέπεια του άντρα και του πατέρα.
   Σαν γυναίκα έχω να πω αυτό στις άλλες γυναίκες. Ας προσέξουν τη σχέση τους με τους "πρώην συζύγους". Ας εξοστρακίσουν το μένος, την εμπάθεια και την οργή που γεννά "τέρατα" και "μπαμπούλες" οι οποίοι τελικά καταβροχθίζουν τα ίδια τους τα παιδιά. Γιατί αυτοί οι αθώοι μάρτυρες των τραγικών διενέξεων ανάμεσα στους χωρισμένους συζύγους, τραυματίζονται ανεπανόρθωτα κι οι συνέπειες τα ακολουθούν για όλη τους τη ζωή. Ειδικά όταν η μητέρα τα χρησιμοποιεί σαν "αντικείμενα τιμωρίας" για τον πατέρα, αρνούμενη τις συναντήσεις τους μαζί του. Η εναγώνια αναμονή αυτών των συναντήσεων, για πολλούς άντρες αποτελεί ένα γολγοθά και καταρρακώνει της αξιοπρέπειά τους καθώς προσπαθούν με τα χίλια μύρια μέσα, να παρακάμψουν το "εμπόδιο" μιας εκδικητικής μητέρας.
   Ας σκεφτούμε όμως όλες, ότι ο κάθε άντρας είναι το παιδί κάποιας άλλης μάννας... κι ας μη ξεχνάμε... ότι κι εμείς, γεννάμε και μεγαλώνουμε άντρες.
   Ελένη Βεζύρογλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες