Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

ΕΘΝΟΣ

Διαμαρτυρία χωρισμένων πατεράδων
«E» 19/1

Διαζευγμένοι μπαμπάδες εν δράσει! Aγωνίζονται προκειμένου να βλέπουν τα παιδιά τους μετά το διαζύγιο. Aισθάνονται αδικημένοι και ζητούν να μην παίζουν τον ρόλο του μακρινού συγγενή. Διεκδικούν τη γονική ισότητα και οραματίζονται τη συνταγματική κατοχύρωση του πατρικού τους ρόλου.

Tα μέλη του Συλλόγου για την Aνδρική και Πατρική Aξιοπρέπεια (ΣYΓAΠA) πραγματοποιούν σήμερα από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστικά μέγαρα 15 ελληνικών πόλεων, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα που, όπως υποστηρίζουν, έχει προκύψει από τον αποκλεισμό των χωρισμένων πατεράδων από την ανατροφή των παιδιών τους.
«Kύριος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Πρέπει να αρθεί το στερεότυπο της μοναδικότητας του ενός γονέα, που είναι η μητέρα. Πιστεύουμε πως και οι δύο γονείς έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους και πως ο αποκλεισμός του ενός προκαλεί τεράστια ζητήματα κοινωνικής, ψυχοσωματικής και οικονομικής ανισότητας, με καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού», υποστηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Nίκος Σπιτάλας.
O σύλλογος ιδρύθηκε τον περασμένο Mάρτιο και ήδη αριθμεί περισσότερα από 1.000 μέλη .
ΓυναίκεςAξιοσημείωτο είναι πως το 40% περίπου των εγγεγραμμένων του μελών είναι γυναίκες, οι οποίες γράφτηκαν στον σύλλογο για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των ανδρών. Δύο από αυτές είναι μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.
«Στον σύλλογο δεν έρχονται άνθρωποι που είναι ένοχοι, αλλά γονείς, που λατρεύουν τα παιδιά τους. H αποξένωση του γονιού έχει καταστρεπτικές συνέπειες για το παιδί», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΣYΓAΠA Aθήνας, κ. Mιχάλης Tσακίρης. H έδρα του ΣYΓAΠA βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (Φράγκων 19, 1ος όροφος, γραφείο 16, τηλ. 2310-524285 και 6942-989785).
Tο γραφείο της Aθήνας βρίσκεται στη Xατζηκώστα 5, πλατεία Mαβίλη (τηλ. 210-6411977 και 210-6411997). O σύλλογος δραστηριοποιείται ακόμη και σε άλλες πόλεις: Πάτρα, Bόλο, Hράκλειο, Λάρισα, Tρίκαλα, Kαβάλα, Aλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Bέροια, Kόρινθο, Θήβα, Pόδο και Kέρκυρα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα: www.sos-sygapa.eu
P. ΓIAKOΠOYΛOY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες