Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18-6-2007

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=18.06.2007,id=91244004


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ και νομικά τα γονικά, ανθρώπινα και κοινωνικά τους δικαιώματα

Για το δίκιο του πατέρα

Οι πατεράδες διεκδικούν και νομικά τα γονικά, ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματά τους και προειδοποιούν πολιτικούς και Πολιτεία ότι στις προσεχείς εκλογές (ψηφίζουν ένα εκατομμύριο διαζευγμένοι) θα δώσουν ηχηρή απάντηση σε εκείνους που αδιαφορούν για τα προβλήματά τους, συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Το μήνυμα στάλθηκε χθες τρίτη Κυριακή του Ιουνίου -καθιερώθηκε το 1910 ως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα- με σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων (χάπενινγκ για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις βιβλίου, ομιλίες κ.ά.).

Διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ), στην Αθήνα (στάση Μετρό Συντάγματος και σε άλλους χώρους), στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στη Σύρο, στην Καβάλα και στην Καρδίτσα, σε συνεργασία με φορείς της Τ.Α. και των ΤΕΙ.

Ειδικότερα, ενημέρωσαν τους πολίτες για σχέδιο νόμου επί του Οικογενειακού Δικαίου που πρότειναν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δεδομένου ότι ο ΣΥΓΑΠΑ εκτιμά πως οι δικαστικές αποφάσεις, σε θέματα πατρότητας, παραμένουν ανεφάρμοστες.

Επίσης, μίλησαν για ελλείψεις και υπολειτουργία στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και για τους τρόπους χορήγησης της επιμέλειας των τέκνων, επισημαίνοντας ότι αυτή στη χώρα μας δίδεται σε ποσοστό 99% στη μητέρα, ως εύκολη και γρήγορη λύση.

* Την Πέμπτη (21/6) το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας θα παρουσιάσει την έδρα του ΚΕΘΙ (Χαριλάου Τρικούπη 51 και Βαλτετσίου) ευρωπαϊκή έρευνα με θέμα: «Ο ρόλος των πατέρων στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και οικογενειακής - προσωπικής ζωής».

Εκπονήθηκε από την Αλεξάνδρα Κορωναίου, αν. καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου και επικεντρώθηκε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης, κυρίως των ανδρών-πατεράδων για την ανάγκη συμφιλίωσης των εργασιακών τους υποχρεώσεων με την οικογενειακή ζωή.


Μ.ΠΙΝΗ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/06/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες