Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, για άτομα με διαταραχές όρασης, Μπόλου Μαγδαλινή-Γκούβερης Βαγγέλης, Γκούβερης Παναγιώτης




Η κινητικότητα και ο προσανατολισμός στο χώρο είναι πολύτιμα αγαθά που δίνουν την ευκαιρία στο παιδί αλλά και σε κάθε άτομο να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του, να χαίρεται, να μαθαίνει και να ζει ανεξάρτητα.
Στο παιδό ΔΟ η κίνηση διδάσκεται. Διδάσκεται όχι μόνο αυθόρμητα, αλλά μεθοδικά και με τεχνικές. Η πιο ώριμη στιγμή για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία είναι από τη στιγμή που θα γεννηθεί. Κάθε άτομο του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος μπορεί να δώσει την ευκαιρία στο παιδί με διαταραχές όρασης να αγαπήσει την κίνηση ανακαλύπτοντας τον κόσμο γύρω του, να διεγείρεται από ευχάριστα και ενδιαφέροντα ερεθίσματα και γενικά να γίνει τρόπος ζωής και μάθησης.
Μεγαλώνοντας το παιδί, νέα πρόσωπα θα προστίθενται στη διαδικασία της εκαίδευσής του όπως παιδαγωγοί, ειδικοί θεραπευτές και άλλοι. Σε κάθε αναπτυξιακή περίοδο που θα διανύει, θα απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και πληροφορίες για μια συστηματική προσέγγιση και ολοκληρωμένη κινητική εκπαίδευση. (από τους συγγραφείς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες