Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τέλος στο μύθο του «ασθενούς φύλου» - Στο Ηράκλειο δέρνουν οι γυναίκες
10/07/2008 13:57
Τηγάνια, σκαμνιά, ακόμα και πατατοκόφτες επιστράτευσαν τρεις εξαγριωμένες γυναίκες από το Ηράκλειο Κρήτης εις βάρος των συζύγων τους, κατά τη διάρκεια καβγάδων.
Τα θύματα, αφού υπέβαλαν μήνυση για ξυλοδαρμό εναντίον των θερμόαιμων γυναικών τους, στη συνέχεια πήγαν... δαρμένοι στον ιατροδικαστή για να τους εξετάσει. Ακούγεται απίστευτο, αλλά, όπως φαίνεται, οι ρόλοι έχουν αρχίσει να αλλάζουν στη Μεγαλόνησο και το ασθενές φύλο αντιδρά πλέον δυναμικά στους τσακωμούς, όχι χειροδικώντας αλλά κυρίως εκσφενδονίζοντας αντικείμενα.
Ο ιατροδικαστής Γιάννης Στειακάκης τονίζει ότι οι ξυλοκοπημένοι άντρες είναι ηλικίας από 30 έως 40 ετών και πέρασαν την πόρτα του γραφείου του για να εξετάσει τα τραύματα που υπέστησαν από τις ίδιες τις συζύγους τους. Ο ίδιος μάς μίλησε για τα τραγελαφικά περιστατικά και τον τρόπο με τον οποίο οι Ηρακλειώτες δέχτηκαν αντικείμενα στο κεφάλι και το σώμα τους: «Στην πρώτη περίπτωση ο σύζυγος είχε πέσει να κοιμηθεί, όταν ζήτησε από τη γυναίκα του να χαμηλώσει την ένταση της τηλεόρασης. Δεν μπορώ να ξέρω με ποιον τρόπο της το ζήτησε, αλλά η αντίδρασή της ήταν να αρπάξει ένα σκαμνί που βρήκε μπροστά της, να πάει μαινόμενη στο δωμάτιο όπου είχε ξαπλώσει ο άντρας της και να αρχίσει να τον χτυπάει».
Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη, ο σύζυγος... τηγάνιζε μία μπριζόλα και μετά το μαγείρεμα η κουζίνα λερώθηκε, κάτι που δεν άρεσε στη νοικοκυρά του σπιτιού. Κουβέντα στην κουβέντα, τα αίματα άναψαν και τελικά «μίλησαν» τα οικιακά σκεύη και συγκεκριμένα ένα... τηγάνι, με το οποίο η έξαλλη γυναίκα επιτέθηκε στον επίδοξο μάγειρα! Στο τρίτο περιστατικό η σύζυγος ήταν περισσότερο αγριεμένη, αφού άρπαξε έναν πατατοκόφτη και κυνηγούσε τον άντρα της μέσα στο σπίτι.
Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό τα περιστατικά βίας με θύματα άντρες ήταν σπάνια, τουλάχιστον σε επίπεδο επίσημων καταγγελιών, τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και συχνότερα. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με τους κακοποιημένους άντρες να τολμούν να εκτεθούν και να πηγαίνουν στον ιατροδικαστή για να βρουν το δίκιο τους. Τις περισσότερες φορές θέλουν μία απλή γνωμάτευση για να στηρίξουν τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν κάνει προηγουμένως, θέλοντας έτσι να βάλουν τελεία σε μια βασανιστική συμβίωση.

http://www.verianet.gr/content/view/6468/304/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BINTEO SYGAPA ΣΥΓΑΠΑ

Αναγνώστες